Tribina: “Stručni studiji su odgovornost države”

Gosti tribine o stručnim studijima su predsjednik stranke Most i predstavnica Inicijative 300=300 Dijana Radovniković. Država je omogućila zakonom i akreditacijom izvođenje stručnih studija. Stručni studiji su odgovornost države.

Tribina Debatnog kluba Most i inicijative 300=300

Dana 13.10.2020., s početkom u 19:00, održana je tribina o stručnim studijima, gdje se ključno ističe odgovornosti države za situaciju. Na tribini su sudjelovali studenti stručnih i sveučilišnih studija te gosti Božo Petrov i Dijana Radovniković. Gosti tribine izrazili su svoj stav te odgovarali na pitanja studenta. Članak o tribini možete pročitati i na stranici Dalmatinskog portala.

stručni studiji odgovornost države
Tribina: Stručni studiji su odgovornost države, foto: Inicijativa 300=300

Stručni studiji su odgovornost države

Božo Petrov, predsjednik političke stranke Most smatra kako je nedopustivo ukidanje odredbi Zakona o hrvatskom kvalifikacijskom okviru . Navodi kako su studenti stručnih studija dovedeni u situaciju da nemaju više uvjete kakve im je država jamčila. Smatra kako država hitno treba naći rješenje jer su stručni studiji odgovornost države.

“Država je jamčila i zakonom i akreditacijom da su sveučilišni i stručni studiji izjednačeni i jednako vrijedni. “, ističe Božo Petrov.

Dijana Radovniković, predstavnica Inicijative, podsjetila je prisutne da je do 31.12.2020. rok za prijedloge i dopune zakona. Istaknula je da su i policajci i medicinske sestre obuhvaćeni stručnim studijima. Radi svega navedenoga nužno je ponuditi konkretna rješenja.

“Želimo se dogovoriti s ministarstvom, a ako ne postignemo dogovor, studenti su spremni na prosvjed” zaključila je Dijana Radovniković.

Video sa tribine pogledajte na ovdje.

Dan poslije u Saboru RH

Dan poslije tribine Božo Petrov je ponovno u saboru skrenuo pozornost kolega i javnosti na stručne studije. U kratkom, ali jasnom obraćanju sa saborske govornice. Pogledajte video.


Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn i na našem YouTube kanalu i Novosti na ovoj stranici.

Sve linkove na jednom popisu imate na Linktr.ee/300je300.

Stop diskriminaciji stručnih studija

STOP DISKRIMINACIJI STRUČNIH STUDIJA